Reception – Frederiksberg Teaters 30 års jubilæum

Lørdag den 2. juni 2018, afholdes der reception i anledning af Frederiksberg Teaters 30 års jubilæum.
Fra kl. 15.00 til 18.00 vil vi have en reception for medlemmer, venner, bekendte, samarbejdspartnere, og beboer fra vort kvarter.

Under arrangementet vil der være lidt underholdning af: 
Rollingerne synger fødselsdagssang.
Musik/Sanggruppen “Den Sure Voksne – De Forkælede Børn”.
Teenact opfører et impro-indslag
Martin optræder med et lille udpluk af: Krøniker fra havet.

Lidt om Frederiksberg Teater: 
I 1988 startede Frederiksberg Teater (Den gang Frederiksberg Teater & Børnekor). hvor vi var et børne- og ungdoms teater, 
Det skulle vise sig, at være Danmarks og Nordens første teaterforening for børn og med børn, og fagfolk med interesse kom langsvejs fra for at hører nærmere om hvad det nu var for noget.
Frederiksberg kommune troede ikke rigtig på ideen og mente viste det var en døgnflue, der nok snart ville gå i sig selv igen.
Men de fire piger mellem 9 og 11 år som havde fået ideen til dette teater, de ville det anderledes, og med voksenhjælp fik de hurtigt styr på og organiseret Frederiksberg Teater som en rigtig forening, også selvom flere voksne rystede på hovederne, og Frederiksberg Kommune lagde hindringer i vejen, det skal dog lige nævnes for en orden skyld, at fritidschefen i Frederiksberg Kommune på daværende tidspunkt Vigo Kaas, vel nok var den eneste der troede på ideen, selv det at blive optaget i teater amatørenes organisation (DATS), som forening, det var ikke uden forhindringer.

Billedet er fra 1988.

I dag 30 år efter eksistere Frederiksberg Teater stadig, og siden vores start i 1988 har Frederiksberg Teater udviklet sig konstant, fra at være et børne- ungdomsteater, er Frederiksberg Teater i dag en teaterforening for børn- unge og voksen.
I 2006 overtog vi teaterselskabet Jurex, som i øvrigt er Danmarks ældste voksen amatørteater, Jurex blev efterfølgende til et teaterhold under Frederiksberg Teater, og efter mange overvejelser fik vi senere ændret vort logo med de tre børn, til også at præsentere de unge og ældre i foreningen, men det var vigtigt for os, at vi bibeholdte designet i det ny logo.

Vi kan her og nu godt røbe det stopper ikke ved det, efter sommerferien 2018 starter Frederiksberg Teater et nyt teaterhold op for pensionister (førtidspensionist og efterlønnere op).
Frederiksberg Teater vil forsat gerne være et  amatørteater der ligger i front, uden at vi glemmer vores værdiger og vægter det sociale samvær mellem børn- unge, voksne og os der er blevet lidt ældre. Vi har forsat mange ideer og visioner for Frederiksberg Teater og Frederiksberg som den førende by  for amatørteatret.
Vort motto er stadig “Vi skaber ikke stjerner men hele mennesker”